Ter gelegenheid van de opening van ons advocatenkantoor ‘Soppe Gundelach Witbreuk advocaten’ hebben wij op 14 september 2012 het symposium ‘Het licht staat op groen’ georganiseerd.

Mede vanwege de bijdragen van prof. mr. Peter van Buuren en prof. mr. Tonny Nijmeijer hebben wij onze gasten een interessant programma kunnen aanbieden.

Wij hebben het als zeer bijzonder ervaren dat ons symposium in Almelo een uitermate gemêleerd gezelschap van circa 200 personen uit heel Nederland op de been heeft gebracht. Daartoe behoorden afgevaardigden van ministeries, de rechterlijke macht, provincies, gemeenten, waterschappen, de wetenschap, ecologische adviesbureaus, ingenieursbureaus en onderzoeksinstellingen. Daarnaast hebben ook veel bestuursrechtadvocaten de weg naar Almelo weten te vinden. Het zal niet verbazen dat de samenstelling van de deelnemers garant heeft gestaan voor interessante en diepgaande discussies. Deze hebben bovendien duidelijk gemaakt dat onze niche, het omgevingsrecht, een uitermate dynamisch rechtsgebied betreft!

De presentaties die zijn gehouden en de bijbehorende achtergrondinformatie treft u hieronder aan. Voor een sfeerimpressie van de dag kunt u onderaan deze pagina op een van de afbeeldingen klikken.‘M.e.r. is altijd in beweging’ door mr. Marcel Soppe

‘Vogelvrij’ door mr. Jade Gundelach

‘PASsend beoordelen’ door mr. Marcel Soppe

‘Publiekrechtelijk geborgd verzekert beter’ door prof. mr. Tonny Nijmeijer

‘Zichzelf vastleggende overheden’ door prof. mr. Peter van Buuren